Hoe kunt u uzelf beschermen tegen identiteitsfraude?

‘Mag ik uw paspoort even kopiëren?’ De meeste vakantiegangers kennen die vraag wel. Eigenaren van hotels, vakantieparken en campings zijn namelijk wettelijk verplicht om hun gasten te identificeren en te registreren.

Twee paspoorten op een oranje achtergrond
Nieuws
Datum: 25-04-2024

Maar ook bij aanschaf van andere producten en diensten wordt u steeds vaker gevraagd om u te legitimeren. Aan het één-op-één laten kopiëren van uw paspoort of identiteitskaart kleven echter risico’s. Wij hebben een goede tip om die te voorkomen: PassProtect.

Persoonlijke gegevens

Met PassProtect zorgt u ervoor dat op een kopie of scan van uw identiteitsbewijs niet al uw persoonlijke gegevens zichtbaar zijn. Kwaadwillenden kunnen daardoor niet eenvoudig identiteitsfraude plegen.

Bescherming tegen identiteitsfraude

PassProtect is een gepatenteerd product waarmee u zich tegen dergelijke identiteitsfraude kunt beschermen. Het bestaat uit een transparante beschermfolie voor uw identiteitsbewijs. Die folie is afneembaar en terug te plaatsen op het identiteitsdocument waarbij het geen lijmresten achterlaat.

Bescherming tegen fraude

Bij gebruik van PassProtect zijn belangrijke identiteitsgegevens – zoals uw pasfoto en burgerservicenummer (BSN) – niet volledig zichtbaar. Daardoor is een kopie van uw identiteitsbewijs beter beschermd tegen fraude terwijl identificatie gewoon mogelijk blijft.
Een zorg minder als u bijvoorbeeld op vakantie bent en er om uw identiteitsbewijs wordt gevraagd.

Meer informatie

Meer informatie over deze handige toepassing kunt u lezen op de website van PassProtect.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag